ROmiLL šrotovníky ROmiLL mačkače

Rozdíl mezi stacionárními stroji pro zpracování suchého zrna - šrotovníky (ROmiLL S série) a mačkači (ROmiLL M série).

ROmiLL šrotovníky  ROmiLL mačkače

ROmiLL série S

  • šrotovník
  • ostré pracovní válce
  • otáčky válců 2:1 (1 000 : 500)
  • zrno je zpracováno střihem

Při válcovém šrotování dochází ke zpracování zrna střihem při průchodu mlecí spárou mezi dvěma rýhovanými válci, které se otáčí rozdílnou rychlostí. Šroty z válcových šrotovníků se vyznačují stejnorodou strukturou s minimem prachového podílu. Po konzultaci s námi je možné volit z několika druhů drážkování a zároveň ze dvou povrchových úprav pracovních válců. 

ROmiLL série M

  • mačkač
  • válce nejsou ostré
  • otáčky válců 1:1 (370 : 370)
  • zrno je zpracováno tlakem

Válcové mačkače upravují zrno působením tlaku mezi dvěma válci, které se otáčí stejnou obvodovou rychlostí. Záměrem při zpracování krmiva mačkáním je přetvořit obilku v soudržnou vločku. Její celistvost je přitom významně ovlivněna vlhkostí zpracovávané suroviny.  Po konzultaci s námi je možné volit ze dvou povrchových úprav pracovních válců. Mačkané krmivo je určeno pro výživu přežvýkavců.

Galerie

Líbí se vám článek? Pošlete ho dál.

Přečtěte si také

Všechny články

Máte zájem o naše produkty nebo potřebujete více informací?

Kontakt